Tahsilatçım Blog

Swift Kodu Nedir? Swift Kodu Ne İşe Yarar?

Swift Kodu Nedir? Swift Kodu Ne İşe Yarar?

Swift kodu nedir sorusu sıklıkla sorulmakta ve cevap aranmaktadır. Swift, kişilerin yurt içi veya yurt dışı döviz transferi yapabildiği bir sistemdir. Swift kodu ise kullanıcıların bu transferi sağlayabilmek için ihtiyaç duydukları uluslararası bir koddur. Swift sayesinde dünyanın bir diğer ucuna para transferi işlemini gerçekleştirmeniz mümkün olmaktadır.

Dünya üzerinde yer alan tüm bankaların kendilerine ait bir swift kodu bulunmaktadır. Kullanıcılar bir banka ile döviz transferi yapmadan önce söz konusu olan bankanın swift kodunu bilmek zorundadır. Aksi takdirde para transferi başarılı bir şekilde gerçekleşmeyecektir.

Swift Kodu Nasıl Öğrenilir?

Swift kodu nasıl alınır sorusu da en çok sorulan sorulardan bir tanesidir. Yukarıda da bahsedildiği gibi her banka kendine özgü bir swift koduna sahiptir. Bu kodu bilmeden uluslararası para transferinde bulunmak mümkün değildir. Bu kodlara genellikle bankaların resmi web sitelerini ziyaret ederek ulaşmak mümkündür. Türkiye’de hizmet veren bazı bankaların swift kodları ise aşağıda sıralanmıştır.

  • Garanti Bankası: TGBATRIS
  • Yapı Kredi: YAPITRISFEX
  • Ziraat Bankası: TCZBTR2A
  • Akbank: AKBKTRIS
  • İş Bankası: ISBKTRIS
  • Vakıfbank: TVBATR2A

Yukarıda sıralanan bankaların dışında başka bir bankanın swift kodunu öğrenmek istiyorsanız, ilgili bankanın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Swift ile Nasıl Para Transferi Yapılır?

Yurt içi veya yurt dışı bir hesaba para göndermek isteyen kişiler, swift nasıl yapılır sorusunu sorarak cevap aramaktadır. Swift ile para transferi farklı şekillerde yapılabilmektedir. Bunlar aşağıda sıralanmıştır.

  • Bankanızın şubelerini ziyaret ederek
  • Bankanızın mobil veya internet bankacılığına giriş yaparak
  • Bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak

Tüm bu yöntemlerden dilediğinizi kullanarak swift ile bir hesaba döviz göndermeniz mümkündür. başarılı bir şekilde transfer gerçekleştirebilmek için tüm adımları doğru uyguladığınızdan emin olmanız gerekmektedir.

Swift ile Para Transferi Yapmak için Hangi Bilgiler Gereklidir?

Birçok kişi swift bilgileri nedir sorusunu yönelterek swift ile para transferi yapmak için hangi bilgilerin gerekli olduğunu merak etmektedir. swift işlemleriniz için aşağıdaki bilgilere sahip olmanız gerekmektedir.

  • Alıcı kişi veya firmanın adı
  • Alıcı bankanın swift kodu
  • Alıcı bankanın adı ve şehir bilgisi
  • Alıcının hesap numarası veya IBAN adresi

Swift ile döviz gönderebilmek için tüm bu bilgilere sahip olmanız gerekmektedir. bu bilgilerden biri veya birkaçına sahip değilseniz döviz gönderme işleminiz gerçekleşmeyecektir. Eğer aklınıza takılan birtakım sorular varsa bankanızın müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.

Swift ile Para Transferi Yapmak Ne Kadar Sürer?

Swift ne kadar sürer sorusuna gelecek olursak, bu sürenin bazı durumlara göre değişebileceğini söylemek mümkündür. eğer bankanızın mesai saatleri içerisinde swift işlemi gerçekleştirirseniz tüm süreç 2 iş günü içerisinde sonlanacaktır. Ancak bankanızın mesai saatleri dışında bu işlemi gerçekleştirmeniz durumunda bu süreç 3 iş gününe kadar çıkabilir.

Swift ile para transferi gerçekleştirmeden önce mutlaka bankanızın mesai saatlerine dikkat etmeniz gerekir. Cuma günü mesai saatlerinden sonra gerçekleştirilen transferlerin en erken pazartesi günü işleme konulacağını da unutmamalısınız.

Swift ile Para Transfer Ücreti Ne Kadar?

Swift ücreti bazı değişkenlere göre farklılık gösterebilmektedir. Swift işlemlerinizde hem gönderici banka hem de alıcı banka komisyon kesmektedir. Bu tutar bankadan bankaya değişiklik gösterebilmektedir. Ancak ortalama bir tutar söyleyecek olursak, swift ücretinin 45-90 dolar arasında değişiklik gösterebileceğini söylemek mümkündür.

Eğer karşı tarafa göndereceğiniz tutarın belli bir miktarda olması gerekiyorsa, komisyon oranlarını göz önünde bulundurmanız faydalı olacaktır. İşlemi gerçekleştirmeden önce bankanız ile iletişime geçerek ne kadarlık bir işlem ücreti ödeyeceğinizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaşın

Yorum Yapın

444 30 51 Whatsapp Hattı