Tahsilatçım Blog

Bayi Tahsilat Sisteminin Avantajları Nelerdir?

Bayi Tahsilat Sisteminin Avantajları Nelerdir?

Bayi Tahsilat Sisteminin Avantajları Nelerdir?

Bayi tahsilat sistemi, firmaların kendi ödeme yöntemlerini bayilerinden online bir şekilde kredi kartı tahsilatı yapmalarını sağlamakta olan bir yazılım sistemidir. Bayi tahsilat sistemi ile firma bayilerine birçok ödeme alternatiflerini sunabiliyor. Bunun yanında nakit akışını da düzenli bir şekle getiriyor.  Bayi tahsilat sistemi aracılığıyla firmalar çek senet gibi pek çok ödeme gecikmeleri ya da karşılıksız olması gibi durumları, havale veya EFT’de kaynaklanan sorunlar, uzun mesafelere tahsildar gönderme, iş gücü ve zamanda kayıplar olması gibi firmayı olumsuz açıdan etkileyen çeşitli durumlardan kurtulmaları sağlanır.  Ödeme yapması gereken kullanıcıların bayi tahsilat sistemine  giriş yapması gerekir. Devamında ise ödemeleri gereken tutarı girerek veya ödeme kalemi oluşturarak kendisinin kredi kart bilgileriyle 3D secure ile ödemelerini gerçekleştirmeleri sağlanır.

Bayi Tahsilat Sistemi İle Firma Tahsilatları

Firma yöneticisi bayi ödeme sistemi açısından esas yetkilidir. Bütün bayilere kendilerine özel kullanıcı ismi ve şifre belirlenir. Bayiler belirlenen bu kullanıcı adı ve şifreleri ile sisteme giriş yapma imkânı buluyorlar. Böylelikle Nakit akışı hızlı bir biçimde gerçekleşir. Ana firma doğrudan bayilerinin kredi kartlarından ödeme alımı sağlarlar. Bunun yanında, bayiler, müşterilerinden almış oldukları kredi kartı ödemelerini doğrudan ana firma hesabına yansıtabilirler. Bayi tahsilat sistemi ile bayiler ve ana firma arasında bulunan ödemeler sağlıklı bir biçimde gerçekleşir. Bayiler kredi kartı ödemelerinin alımını bu sistem aracılığı ile sağlamaktadırlar. Böylelikle ekstra sanal pos kurulumu veya ücretlerinin önüne geçilmiş olur.

Tahsilat Sistemi İle Güvenilir Ödeme Sistemi

Ana firma bayilerine özel olacak şekilde belirli bir ödeme imkanı sunabilir. Muhasebe programları ve ERP birlikte tam entegre bir biçimde çalışmaktadır. Ana firma SMS ya da e-mail yönteminden hangisini tercih ederse  doğrudan bayilerinden rahatlıkla ödeme alması sağlanır. Bunun yanında online tahsilat sistemi ile 3D Secure yöntemi kullanılarak da ödeme alınabilmektedir. Yapılan herhangi bir yanlış ödeme durumunda doğrudan iptal ya da iade işlemleri yapılabilir. Alınan ya da yapılan ütün ödemelerin istatistiksel tabloları, zamansal durumları ve grafiksel takibinin yapılması sağlanır.  Bayi tahsilat sistemi kurulu olduğunda yaşanılan tüm problemlerin çözüme kavuşturulması sağlanır. Ana firmaya özel olarak bir ödeme sayfasının açılması sağlanır.

Tahsilat İşleminde Olası Problemlerin Engellenmesi

Firmalar ve bayilerin her türlü ödemelerini bu ödeme sistemi üzerinden yapmaları sağlanmış olur. Bayilerde müşterileri konumunda olan kişilere kredi kartı ile ödeme seçeneğinin mümkün olması sağlanır.  Tüm ödemeler ana işletmenin kasasında toplanır. Bu ödemeler sistem üzerinden anlık bir biçimde görülebildiği gibi muhasebe/ERP programlarınıza da doğrudan işlenir. Bütün kontrolün ana işletmenin elinde bulundurulması sağlanır. Bunun yanında, yapılması gereken ödemeler bu tahsilat sistemi üzerinden gerçekleştirildiği için  finansal açıdan işletmenin olumlu yönde etkilenmesi sağlanır. 
 

Bu Yazıyı Paylaşın

Yorum Yapın

444 30 51 Whatsapp Hattı