Tahsilatçım Blog

Online Tahsilat Sistemi Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır?

Online Tahsilat Sistemi Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır?

Online tahsilat sistemi ya da diğer adıyla e-tahsilat, firmaların müşterilerinden,  bayi ya da alt bayilerinden alacaklarını sanal kredi kartı, kredi kartı ya da banka kartı gibi ödeme aracı kullanarak tahsil eden çevrimiçi ödeme alma sistemidir. Kişiler, kurumlar   ile banka arasında yapılan satışların tahsilatını ana firmaların sanal postlarına aktaran bir sistemdir. 

Online Tahsilat Sistemi Nedir?

Online tahsilat sistemi fatura ödemeleri ya da diğer tüm alışveriş için bankaya ya da başka bir kuruma gitmeye gerek kalmadan  ödemenin online olarak tahsil edilmesi işlemidir. Bu sayede hem kişiler veya kurumlar hem de bankalardan sanal/ pos almaya gerek olmadan ve yüksek komisyonlarla ödemek durumunda kalmadan alışveriş yapabilme sistemidir. Hızlı, güvenli ve her cihazdan ödeme alınmasına imkan tanıyan bayi tahsilat sistemi  özellikle son yıllarda kredi kartı kullanımının çok artmasıyla doğru orantılı olarak hem firmalar hem de müşteriler  açısından sürekli artan bir şekilde talep edilir.

Online Tahsilat Sistemi Nasıl Çalışır?

Ödeme sistemi Türkiye’de sanal pos hizmete veriyor olan bankaların sanal pos ile entegre olmasıyla tek ekrandan kullanılmasıdır. Abonelerden, müşterilerden, tüketicilerden, bayi ve diğer kullanıcılarından web üzerinden  ister tek çekim ister taksitli tahsilat imkanı sunar. Ödeme yapmak isteyen müşterinin, üye ya da bayinin firmaya özel olarak oluşturulmuş olan tahsilat sayfasını ziyaret etmesiyle, açılan sayfada yer alan şifre ve kullanıcı alanlarına  ve kendilerine ait olan şifre ve kullanıcı adı ile giriş yaptıktan sonra kart ve tutar bilgisi sayfasına yönlendirilirler. Bu sayfadaki yer alan bilgileri girerek diledikleri tutarda ödemeyi gerçekleştirebilirler.

Online Tahsilat Avantajları Nelerdir?

Yapılan her türlü alışverişin ve hizmetin nakit taşımaya gerek olmadan tek seferde ya da taksit imkanı sağlayarak, güvenli, hızlı ve yapılabilmesi online ödeme sistemi en önemli avantajların başında yer alır. Online tahsilat  aracısı olabilmek için, bankalardan sanal POS almak ve alınan sanal POS’u sisteme entegre etmekle birlikte bankadan alınan güvenceyle ödemeyi yapan ve ödemeyi alan arasında bir işbirliği olur. Yerli ve yabancı kredi kartları, sanal kart ve banka kartları ödeme yapılabilmesine imkan sunar. Müşterinin isteği üzerine müşterinin kart bilgileri güvenle saklanır ve bir dahaki ödeme esnasında müşterinin aynı bilgileri tekrar girmesine gerek kalmadan diğer alışverişini gerçekleştirme imkanı verir. Düşük komisyonlar ödeyerek yüksek kazanç imkanı sağlar.

Online Tahsilat Nerelerde Kullanılır?

Güvenlik imkanı sunan bir sistem olduğu için hem mağazalar hem müşteriler  arasında kullanılır. Mesafenin önem taşımadığı bu sistemde Türkiye’nin bir ucundaki müşterinize ödeme alıp ürün gönderebilirsiniz. Firmalar  tahsilat için günlerce beklemek zorunda kalmaz nakit akışında bir sorun yaşamamış olurlar. Günümüz dünyasında nakit taşıma oranı azalırken, tüm alışverişlerin kredi kartı, banka kartı ya da sanal karta dönmesiyle birlikte firmalar da işlerinde kesintiye uğramaz, maddi veya prestij kaybı yaşamadan işlerini yapabilirler.

Bu Yazıyı Paylaşın

Yorum Yapın

444 30 51 Whatsapp Hattı