Tahsilatçım Blog

Online Tahsilat Yazılımları Muhasebe Yükünü Hafifletir mi?

Online Tahsilat Yazılımları Muhasebe Yükünü Hafifletir mi?

Teknolojinin ve bilişimin gelişimi ile çoğu alanda olduğu gibi muhasebe alanında da köklü değişiklikler olmuştur.  Bu değişiklikler tahsilat sistemlerine de etki etti. Online tahsilat sistemi yani elektronik tahsilat yöntemleri(e-tahsilat), günümüzde muhasebe işlemlerinin vazgeçilmez unsurudur.

Online Tahsilat Nedir?

Online tahsilat sistemi, internet üzerinden gerçekleştirilen tahsilattır. Günümüzde kurumsal şirketlerin birçoğunun ortak sorunu alacak tahsilatlardır. Şirketler alacaklarını düzenli olarak tahsil edemezlerse pazarlama konusunda sorun yaşarlar ve bu durum ciro kaybına sebep olabilir. Bu durumu istemeyen şirketlerin başvurduğu yöntemlerin başında elektronik tahsilat dediğimiz online ödeme sistemi yer alıyor.

Online Tahsilatı Kimler Kullanır?

Online tahsilat günümüzde birçok kurumsal şirket tarafından kullanıldığı gibi aynı zamanda; bayi ve franchise sistemiyle işlerini sürdüren distribütör firmalar, apartman siteleri, okullar, vakıf ve dernekler gibi düzenli olarak aidat toplayan kuruluşlar tarafından da kullanılır. Temel olarak bu kişiler online tahsilat sistemini tercih etse de bireysel olarak e-ticaret ile uğraşan kobilerin tercihi de online tahsilattır. İnternet üzerinden gerçekleşen tahsilat sistemi arasında bulunan online tahsilat yöntemleri, müşterinin istekleri doğrultusunda ihtiyaca ve iş modeline uygun olarak düzenlenir.

Online Tahsilat Yöntemleri Nelerdir?

Kredi kartı ile ödeme: Günümüzde kredi kartı ile ödeme almayan web sitelerinden alışveriş yapmak hepimizin en sık kullandığı yöntemdir. Sanal POS denilen sistem sayesinde uçtan uca şifrelenen web ekranları ile müşteri, alacağı ürünü güvenli bir şekilde kredi kartı ile satın alabiliyor. Online tahsilat yazılımı denildiğinde akla gelen ilk şey ise Sanal Pos uygulamalarıdır. Fiziksel olarak ödeme: Fiziksel para ile ödeme yapmak isteyen kullanıcılar Havale/EFT yöntemi ile ödeme yaparlar. Bu ödeme yöntemi de yine sık tercih edilen bir yöntemdir ve günümüzde sanal pos uygulamaları olmayan bazı e-ticaret sitelerinde tercih edilen bir ödeme yöntemidir. Mobil ödeme yöntemleri: Mobil ödemeler NFC destekli ödemeler ile alışveriş yapmak isteyen müşterilerin ödemesini QR kod okutarak gerçekleştirmesidir. Banka uygulamaları sayesinde bu ödeme yöntemi de sık olarak kullanılan yöntemler arasında yer alıyor.

E-Tahsilat Sistemleri ile Muhasebenin Yükü Azalıyor

Online ödeme sistemlerinin kullanılması muhasebenin yükünü yüksek oranda düşürmekle birlikte beraberinde çok büyük getiriler de getiriyor. Online tahsilat çözümleri sayesinde şirket muhasebe departmanı görevlileri, sistem üzerinden istenilen muhasebe işlemlerini çok daha hızlı ve kolay gerçekleştirebiliyorlar. Online tahsilat yazılımı sayesinde şirketlerin nakit akış sorunu ortadan kalkar. Kuruluşlar, dernekler, vakıfların aidat ödemelerinin yapılması kolaylaşır. Şirketlerin tahsil etmesi gereken miktarları internet üzerinden tahsil edebilmesi, muhasebe departmanının iş yükünü azaltır. Şirketinizin yahut kuruluşunuzun ödeme akışı dengelendiği zaman bu beraberinde olumlu ciro etkisini de beraberinde getirir.  Sonuç olarak online ödeme sistemleri, günümüzde birçok kurum ve kuruluş tarafından muhasebe işlemlerinin iş yükünü azalttığı için ve diğer ödeme yöntemlerinden daha işlevsel olduğu için tercih ediliyor.

Bu Yazıyı Paylaşın

Yorum Yapın

444 30 51 Whatsapp Hattı