Tahsilatçım Blog

Online Tahsilat ile İş Yükünüzü Hafifletin

Online Tahsilat ile İş Yükünüzü Hafifletin

Ürünlerini veya hizmetini dünyanın her yerine satabilmek ve saniyeler içinde farklı para birimiyle ödeme alabilmek isteyen firmalar online ödeme sistemi kullanılır. Hem firmaların hem de müşterilerin hızlı, kolay ve güvenli bir alışveriş imkanı bulmasına yarayan online ödeme sistemi müşteri ile satıcı arasında bir kanal olarak banka üzerinden alışverişin güvenle gerçekleşmesini sağlar.

Ödeme Sistemi Nedir?

Üretici firmaların ya da hizmet satan bayilerin distribütör, bayiler veya alt bayiler ve müşterilerinden tek bir platform üzerinden ödeme alabildikleri çok geniş bir alış veriş ağı sistemidir. Bu sistem üzerinden müşteri ve satıcı arasında olan yapılmış olan her türlü alım satım hizmet veya ürün bedeli her iki tarafın da güvenle birbiriyle olan alışverişini tamamlamasını sağlar. Ayrıca, online ödeme yazılım sistemi üzerinden resmi olarak alma verme işinin gerçekleştirilmesine yarar ve özellikle son yıllarda kredi kartlarının ve banka kartlarının artmasıyla birlikte zamandan ve emekten tasarruf edilmesine yardımcı olur.

Otomatik Ödeme Talimatı Nedir?

Teknolojinin gelişmesiyle beraber sistemlerin de gelişmesiyle, hayatımız da birçok alanda kolaylaştı. Bunların içinde ödeme sistemi şeklimizi belirlediğimiz takdirde, otomatik ödeme talimatı yer alır. Bankaların  sunduğu hizmetlerden biri olan bu sistem, banka hesabı ya da kredi kartı  sayesinde kullanılır. Otomatik ödeme talimatı verdiğiniz takdirde, bankaların hesapların üzerine bir tanımlama yapılmak suretiyle, vermiş olduğunuz talimat doğrultusunda ödemelerinizin otomatik olarak sizin kuruma gitmenize, zaman harcamanıza gerek kalmadan gerçekleşmesi hizmetidir. Kredi kartı, kredili mevzuat hesabı, vadesiz hesap, şekliyle fatura üzerinden bu tanımlamalar yapılabilir. Böylelikle fatura ödemek için evden çıkmanıza gerek olmadan, faturalarınızın otomatik olarak ödemesini yapmış olursunuz.

Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl Verilir?

Bu hizmetten yararlanmak ve tahsilat sistemi  belirlemeniz halinde, bazı başvurular yapmanız gerekir. Bu başvuruları çeşitli şekillerde yapabilirsiniz. Banka şubeleri, telefon bankacılığı, internet bankacılığı ve bazı özel kurumlar bu işlemi yapabilirler. Bunun için bankada bir hesabınız ya da kredi kartınızın olması yeterlidir. Talimatınızı internet bankacılığı aracılığıyla verecekseniz  interneti kullanmanız için elinizde bir takım bilgiler olması gerekir. Müşteri numarası ve şifresi gibi bilgilerle giriş yaparak talimat verebilirsiniz. Bu bilgilere sahip değilseniz, yine telefon bankacılığından veya şubelerinden bu bilgileri temin edebilirsiniz. Böylelikle internet üzerinden hesabınıza giriş yaparak kolaylıkla ödeme talimatınızı başlatabilirsiniz. İptal emek istediğinizde de müşteri temsilcisi ile görüşmeniz yeterlidir.

Otomatik Ödeme Talimatının Avantajları

Otomatik ödeme talimatları birçok bakımdan avantaj sağlar. En başta emek sonra zaman, maliyet ve ulaşım gibi konularda kar etmiş olursunuz. Çünkü herhangi bir yere gitmenize, zaman harcamanıza gerek kalmaz. Otomatik ödeme talimatı vermenizin başka bir avantajı ise fatura ödemelerinizi unutmanız halinde yaşanacak olası sıkıntıları ortadan kaldırmasıdır. Bu sebeplerle genel olarak baktığımızda yoğun hayat koşturmacısı temposunda otomatik ödemelerin yeri oldukça önemlidir.
 

Bu Yazıyı Paylaşın

Yorum Yapın

444 30 51 Whatsapp Hattı