Tahsilatçım Blog

Masterpass Nedir?

Masterpass Nedir?

Masterpass nedir sorusunun son zamanlarda sıklıkla sorulduğu görülmektedir. Masterpass, Mastercard tarafından sunulan global çapta kart saklama ve dijital ödeme altyapısıdır. Bu altyapı sayesinde internet veya uygulama üzerinden alışveriş yaptığınızda kart bilgilerinizi karşı taraf ile paylaşmanız gerekmez. Ödeme yapabilmek için kart bilgilerinizi bu altyapı üzerine kaydetmeniz yeterli olacaktır.

Masterpass sayesinde her alışverişinizde kart bilgilerinizi tekrar girmenize gerek yoktur. Kart bilgilerinizi bir kez Masterpass’e kaydettikten sonra dilediğiniz kadar alışveriş yapabilirsiniz. Üstelik alışveriş esnasında hesabınızdan para çekilmeden önce telefonunuza bir onay SMS’i gönderilmektedir. Bu SMS’te yer alan kodu ilgili alana girdikten sonra alışverişiniz onaylanmaktadır. Bu da Masterpass altyapısının güvenilir olduğunu gösterir.

Masterpass’e Nasıl Üye Olunur?

Masterpass altyapısını kullanarak alışverişlerde hızlı ve güvenli ödeme yapmak isteyen kişiler bu platforma nasıl üye olacaklarını merak etmektedir. Masterpass’e üye olabilmenin iki yolu vardır. Bunlardan ilki Masterpass Türkiye’ye ait olan web sitesine giderek kart bilgilerini kaydetmektir. 
Masterpass’e üye olmanın ikinci yolu ise üye iş yerlerinin uygulamaları veya web siteleridir. Bu sitelerden herhangi birinde alışveriş yaptığınızda ödeme adımına gelerek kart bilgilerinizi girebilir ve ‘’Kartımı Masterpass’e Kaydet’’ butonuna tıklayabilirsiniz. Bu işlemi yaptığınızda Masterpass kullanıcı adınız telefon numaranız ile aynı olacaktır. Ardından her işlem için telefonunuza bir kısa mesaj gönderilecektir.
Bu yollardan herhangi birini kullanarak Masterpass altyapısına üye olabilirsiniz. Üye olduktan sonra anlaşmalı iş yerleri ile Masterpass giriş işlemini gerçekleştirebilir ve ödemelerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Masterpass Nasıl Kullanılır?

Masterpass nasıl kullanılır sorusu internetten sıklıkla alışveriş yapan kişiler tarafından sorulmakta ve cevap aranmaktadır. Masterpass altyapısını kullanmak oldukça basittir. Bu altyapıyı kullanabilmek için öncelikle yukarıdaki adımları gerçekleştirerek kartınızı Masterpass’e kaydetmeniz gerekecektir. Kayıt işlemini tamamladıktan sonra anlaşmalı iş yerlerinden alışveriş yaptığınızda ödeme adımına gelmeli ve Masterpass ile ödeme seçeneğini kullanmalısınız. Bu seçeneğe tıkladığınızda yalnızca telefonunuza bir SMS gelecektir. Bu SMS’te yer alan kodu ilgili alana girerek alışverişinizi sonlandırabilirsiniz. Sonraki alışverişlerinizde de tüm bu işlemleri tekrarlamanız gerekecektir.

Hangi Kartlar Masterpass’e Kaydedilebilir?

Mastercard tarafından kullanıcılara sunulan Masterpass, kart bilgilerinizi tek bir altyapıda saklayarak ödeme adımlarını hızlı ve güvenli bir şekilde geçmenize yardımcı olmaktadır. Masterpass’e yalnızca Mastercard logolu kartlar değil, diğer tüm kredi ve banka kartları da kaydedilebilmektedir. Türkiye’de kullanıma sunulan tüm banka ve kredi kartlarınızı kolaylıkla Masterpass altyapısına kaydedebilirsiniz. Üstelik birçok iş yeri Masterpass ile yapılan ödemelerde müşterilerine özel kampanyalar da sunabilmektedir. Bu kampanyalardan faydalanabilmek için kartınızın hangi bankaya ait olduğu önemli değildir. Ayrıca günümüzde on binlerce iş yeri Masterpass altyapısına üyedir.

Masterpass Kullanmak Güvenli midir?

Çeşitli platformlarda birçok dolandırıcılık haberi ile karşılaşan kişiler internet üzerinden yapılan alışverişlerde daha temkinli olmak istemekte ve Masterpass güvenilir mi sorusunu yöneltmektedir. Masterpass, Mastercard tarafından sunulan uluslararası bir ödeme altyapısıdır. Bu altyapıya kaydedilen kart bilgileri son derece güvenilir bir şekilde saklanmaktadır.

Masterpass altyapısında sakladığınız kart bilgilerinize üçüncü kişiler ve kurumlar erişemez. Alışveriş esnasında ödemenin tarafınızdan yapıldığını anlayabilmek amacıyla altyapıya kaydolduğunuz telefon numarasına bir onay SMS’i gönderilmektedir. Siz bu onay SMS’inde yer alan kodu ilgili alana girmezseniz ödeme gerçekleşmez ve hesabınızdan asla para çekilemez.

Kısaca özetleyecek olursak, Masterpass altyapısının son derece güvenilir bir hizmet olduğunu söylemek mümkündür. Günümüzde pek çok banka bu altyapıyı destekleyerek müşterilerini Masterpass’e kaydettirmek için çeşitli kampanyalar düzenlemektedir. Sizler de Masterpass altyapısına üye olarak ödeme adımlarını hızlı ve güvenli bir şekilde geçebilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaşın

Yorum Yapın

444 30 51 Whatsapp Hattı