Tahsilatçım Blog

Mail Order Ne Demek?

Mail Order Ne Demek?

Genellikle önden ödeme gerektiren işlemlerde sıklıkla görülen mail order, hem ne anlama geldiği hem de nasıl yapıldığı konusunda mail order ne demek başlığı altında incelenmektedir. Mail order, pos cihazının olmadığı veya kullanılamayacağı alanlarda başvurulan bir ödeme yöntemi olarak ön plana çıkmaktadır. Yani mail order işlemini gerçekleştirebilmek için ödeme alacak kişiye kart bilgilerinizi vermeniz gerekmektedir.

Çoğu kişiye göre güven veren bir yöntem olmasa da zaman zaman tercih edilen bir ödeme yöntemi olan mail order, anlık ödeme imkanı sunması sayesinde de kullanılmaktadır. Daha önce de belirtildiği gibi önden ödeme yapılması gereken durumlarda pratik bir şekilde ödeme yapılmasına olanak tanımaktadır.

Mail Order Nasıl Yapılır?

Mail order nasıl yapılır sorusu ise yukarıda detaylı bir şekilde açıklanan bu ödeme yöntemi ile alakalı ele alınan içerikler arasında yer almaktadır. Mail order, pos cihazının olmadığı veya kullanılamayacağı zamanlarda tercih edilen ödeme yöntemi olarak nitelendirilmektedir. Bu işlemin gerçekleşmesi için yapılması gerekenler ise şunlardır:

  • İlk olarak ödemeyi alacak kişi, tarafınıza bir mail gönderecektir.
  • Gönderilen bu mail içerisinde tarih, ödeme tutarı ve kart bilgileri gibi çeşitli alanlar bulunmaktadır.
  • Bu alanları eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir.
  • Aynı zamanda ödemeyi alacak kişinin kaşesi ve ödeme yapacak kişinin imzası da istenilen detaylardır.

Sıralanan bu adımların gerçekleşmesi ile birlikte karşı taraf, kart bilgilerinizi kullanarak ödemeyi gerçekleştirecektir.

Mail Order İşlemi ile Taksit Yapılır Mı?

Her ne kadar farklı adımlara sahip olsa da mail order isimli bu işlem, bir çeşit ödeme yöntemi olarak kabul edilmektedir. Bu noktada bahsi geçen ödeme yöntemi ile alakalı olarak pek çok kişi mail order işlemi ile taksit yapılır mı sorusuna verilen yanıtları incelemektedir. Zira yüklü ödemelerde taksit imkanının olup olmadığı pek çok alanda ele alınmaktadır.

Mail order ile yapacağınız ödemelerde ister tek çekim isterseniz de taksit yaptırma imkanına sahip olabilirsiniz. Ancak taksit yaptırabilmek için ödemeyi alacak kişilere bilgi vermeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra karşı firmanın da taksit seçeneği sunmalıdır.

Mail Order Nasıl Kapatılır?

Mail order nasıl kapatılır sorusu da en çok sorulan sorulardan bir tanesidir. Kredi kartınızı kaybettiğiniz durumlarda mail order ile ödeme özelliğini kapatarak kartınızdan para çekilme riskini imkansız hale getirmek istiyorsanız, bankanızın mobil veya internet şubesini kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Bankanızın internet bankacılığına giriş yaparak kartlarım sekmesine gitmeli ve ilgili kartın ayarlarına girmelisiniz. Bu ayarlardan işlem kısıtı sekmesine tıklayarak yurt içi ve yurt dışı kullanıma kapatabilirsiniz. Ayrıca bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak mail order özelliğini kapatmak istediğinizi temsilcinize bildirebilirsiniz. Sizlerin isteği doğrultusunda kısa süre içerisinde kartınızın mail order özelliği kullanıma kapatılacaktır.

Mail Order ile İşlem Yapmak Güvenilir midir?

Banka veya kredi kartı ile işlem yapan kişiler, mail order güvenilir mi sorusunu sıklıkla sormaktadır. Mail order sistemi ne yazık ki hem müşteriyi hem de alışveriş yapılan firmayı bazı durumlarda sıkıntıya sokabilmektedir. Karşı taraf sizlerin kart bilgilerine sahip olacağı için bunu kötü amaçlı olarak kullanabilir. Bu nedenle güvenilir olan firmalardan alışveriş yaptığınızda bu ödeme yöntemini kullanmanız önerilmektedir.

Olaya firma açısından bakacak olursak, firma sahibi bir kişinin kartından kart sahibinin isteği dahilinde para çekerse ve kart sahibi daha sonra bu işlemi kendisinin yapmadığını söylerse firma ilgili tutarı müşteriye geri ödemek zorundadır. Bu da firmaların kötü niyetli müşterilere karşı korumasız kalmalarına neden olmaktadır.

Bu Yazıyı Paylaşın

Yorum Yapın

444 30 51 Whatsapp Hattı