Tahsilatçım Blog

Bankalarda Günlük EFT Limiti Nedir?

Bankalarda Günlük EFT Limiti Nedir?

Elektronik Fon Transferi anlamına gelen EFT, farklı bankalara ait olan hesaplar arasındaki para transferine verilen isimdir. Günlük EFT limiti ise bankadan bankaya değişiklik gösterebilmektedir. Bankalar işlem yoğunluklarını önleyebilmek amacıyla EFT işlemlerine belli bir limit koymaktadır. Bu limit 15 bin TL’den 300 bin TL’ye kadar değişkenlik gösterebilir. Bazı bankaların günlük EFT limitleri aşağıda sıralanmıştır.

  • Ziraat Bankası: 100.000 TL
  • Vakıfbank: 200.000 TL
  • Halkbank: 150.000 TL
  • Garanti Bankası: 250.000 TL
  • İş Bankası: 200.000 TL
  • Akbank: 150.000 TL
  • Yapı Kredi Bankası: 300.000 TL
  • QNB Finansbank: 200.000
  • Denizbank: 100.000 TL
  • ING Bank: 100.000 TL

Yukarıda yer alan limitler dahilinde gerçekleştireceğiniz para transferleri mesai saatleri içerisinde karşı tarafın hesabına geçmektedir. Mesai saatleri dışında gerçekleştireceğiniz transferler ise bir sonraki iş gününde işleme konulmaktadır. Bu nedenle para transferi gerçekleştirmeden önce bankanızın mesai saatlerini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

EFT Limiti Yükseltilebilir mi?

EFT limiti yükseltme işlemini gerçekleştirmek isteyen kişiler bunu nasıl yapacaklarını merak etmektedir. Bankalar müşterilerinin isteği doğrultusunda günlük EFT limitini yükseltebilmektedir. Bunu gerçekleştirebilmek için bankanızın şubelerini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Sizle ilgilenen danışmana EFT limitinizi yükseltmek istediğinizi söylediğinizde yardımcı olunacaktır.

Bazı bankalar EFT limitini yükselttiklerinde alınacak olan işlem ücretlerinde değişikliğe gidebilmektedir. Bu nedenle EFT limitinizi yükseltmeden önce banka personelinden gerekli olan tüm bilgileri aldığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde istemediğiniz bir durum ile karşı karşıya kalmanız olasıdır.

EFT Nasıl Yapılır?

EFT nasıl yapılır sorusu banka müşterileri tarafından sıklıkla sorulmaktadır. EFT işlemini gerçekleştirebilmek için öncelikle bankanızın mobil veya internet bankacılığına giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra menü bölümünü açarak transferler sekmesine tıklamanız yeterli olacaktır.

Transferler sekmesine tıkladıktan sonra alıcı kişinin hesap numarasını veya IBAN adresini ilgili alana yazmalısınız. Ardından isim ve soy isim gibi bilgileri de doldurduktan sonra transfer işlemini tamamlayabilirsiniz. EFT işlemi ile Havale işlemi genelde aynı ekran üzerinden yapılmaktadır.

FAST ile En Fazla Ne Kadar Para Transferi Yapılır?

Günlük FAST limiti ise sürekli olarak değişmekle birlikte 2022 yılı itibarıyla 5 bin TL’ye yükseltilmiştir. Artık banka müşterileri mesai saatleri dışında olsa bile başka bankanın müşterilerine 5 bin TL’ye kadar para gönderebileceklerdir. 5 bin TL’den fazla para göndermek isteyen müşteriler ise EFT işlemini tercih ederek mesai saatleri içerisinde daha büyük tutarı karşı tarafa gönderebilirler. 

EFT ile FAST Arasındaki Farklar Nelerdir?

EFT ile FAST işlemleri her ne kadar birbirlerine benzese de aralarında bazı farklar bulunmaktadır. EFT ile FAST arasındaki farklar aşağıda sıralanmıştır.

  • EFT işlemi mesai saatleri içerisinde gerçekleşirken FAST işlemi 7/24 gerçekleşmektedir.
  • Mesai saatleri içerisinde olsa bile EFT ile gönderilen ücret hesaba geç yansıyorken FAST ile gönderilen ücret hesaba anında yansımaktadır.
  • EFT işleminin ardından alıcı ve gönderen hesaba bildirim yapılması zorunluluğu bulunmazken, FAST işlemlerinde hem alıcıya hem de gönderene bildirim yapılması zorunluluğu bulunmaktadır.
  • Günlük EFT limiti 300 bin TL’ye kadar çıkabiliyorken, günlük FAST limiti 5 bin TL’dir.

Tüm bu farklar EFT ile FAST işlemlerini birbirinden ayırmaktadır. Sizler de para transferlerinde FAST sistemini kullanarak karşı tarafa anında güvenli bir şekilde dilediğiniz tutarı kolayca gönderebilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaşın

Yorum Yapın

444 30 51 Whatsapp Hattı